Arhiv srečanj »Družinska akademija« 2015/16 - Družinska akademija - Academia familiarum

DRUŽINSKA AKADEMIJA - ACADEMIA FAMILIARUM
Zavod za vzgojo, izobraževanje in kulturne dejavnosti z elementi pedagogike skupnosti
Pojdi na vsebino

Arhiv srečanj »Družinska akademija« 2015/16

Arhiv > Srečanja

Program za leto 2015/2016

∞ Mediji: okno v svet in vrata v naš dom ∞
1. srečanje
sobota, 21. 11. 2015, ob 8.45 uri v Jurjevi dvorani
Gostje: strokovnjaki na področju medijev, vzgoja za medije Vrtec Sončni žarek
Na prvem letošnjem srečanju Družinske akademije bomo med nami gostili gospoda Jureta Seška (Radio Ognjišče), Boštjana Debevca (Radio Slovenija), skupino NetOne (Mednarodno društvo delavcev na podro-čju komunikacij) in spoznali primere dobre prakse na področju vzgoje za medije iz Vrtca Sončni žarek.
Želimo predstaviti kako deluje medijska industrija, kako delujejo socialna omrežja, kako se izbira in poroča o stvareh in kate-rih stvareh. Kako mediji vstopajo v naša življenja in kako se mi odzivamo na njihove zahteve. O tem se bomo pogovarjali v pr-vem delu programa in zagotovo pridobili veliko novih spoznanj. V drugem delu pro-grama bomo skupaj s cenjenimi gosti in primeri dobre prakse iskali pot, kako spremljati medije, kako razumeti današnjo mladino in kako otroke vpeljati v svet medijev.

∞ Vikend za pare, da bi skupaj rasla v globino najinega odnosa ∞
2. srečanje
od sobote, 6. 2. do nedelje, 7. 2. 2016 na Planini pri Rakeku
Gosta: zakonca Scotto, Italija
Potrebna je predhodna prijava na tel. 04/5126000
V Planini pri Rakeku bomo gostili zakonca Scotto iz Italije. Poročena sta več let in ima-ta za seboj pestro življenjsko pot.
Že vrsto let sodelujeta v svetovnem centru Novih družin Gibanja fokolarjev, kjer spremljata družinsko tematiko predvsem s področja čustvenosti, nežnosti, spolnosti, medsebojnih odnosov in komunikacije.
Tudi v profesionalnem življenju sta strokov-njaka na tem področju. Napisala sta več knjig, nekatere so prevedene tudi v sloven-ski jezik (založba Novi svet). Vikend je na-menjen parom, ki si želijo krajši duhovni oddih, da bi skupaj odrinili na globoko, poglobili določene teme in izkoristili čas za pogovor v dvoje in z drugimi udeleženci vikenda.

∞ Večerja v soju sončnega žarka ∞
3. srečanje
petek, 1. 4. 2016, ob 19.30 uri v Jurjevi dvorani
Gost presenečenja, glasbeni gostje
… ker so trenutki, ko gradimo odnos z ose-bami, ki so ob nas na naši poti skozi življe-nje, najpomembnejši, najdragocenejši. Dajo nam pogum za naprej. Zato se leto za letom za en večer pustimo pobožati soju sončnega žarka, da čas preživimo skupaj ob večerji, glasbi in … še kakšno presenečenje čaka vse, ki se boste do 28. 3. 2016 prijavili na tel. 04/5126000 .

∞ Seminar Pedagogike skupnosti ∞
V istem terminu vas na isti lokaciji vabimo na ogled filma o resničnih dogodkih iz Fatime pred 100 leti
'Odnos: konflikt ali priložnost'
4. srečanje
sobota, 7. 5. 2016, ob 8.45 uri v Jurjevi dvorani
Gost: prof. dr. Manfred Porsch, Avstrija
Na letošnjem seminarju Pedagogike skupnosti bo z nami prof. dr. znanosti Manfred Porsch, ravnatelj Oddelka za razvoj šolstva na Pedago-škem inštitutu na Dunaju. Osvetlil bo proble-matiko pedagogike konflikta.
Po mnenju prof. Porscha, je največja težava v medsebojnih odnosih, razvoju skupin, komu-nikaciji in v tem, kako upravljamo s konflikti. "Ne gre za to, da moramo najti odgovor, kako rešiti določeno konfliktno situacijo, kako pre-prečiti in potlačiti konflikt, temveč kako znati prepoznati kreativni potencijal konflikta in situacijo izkoristiti za to, da bi bolje spoznali sami sebe ali osebo, s katero smo v konfliktu in na tak način poskušali skupaj graditi boljše odnose".

Varstvo za otroke bo zagotovljeno na 1., 2. in 4. srečanju.
ZAŽELJENI PRISPEVEK ZA POKRITJE STROŠKOV JE 10 EUR NA DRUŽINO ZA ENO SREČANJE. PROSIMO, DA OTROKE, KI JIH BOSTE PRIPE-LJALI V VARSTVO, PREDHODNO PRIJAVITE NA TEL. 031 243 927 (Neža Karlin).
Nazaj na vsebino