Družinska romanja 2019/20 - Družinska akademija - Academia familiarum

DRUŽINSKA AKADEMIJA - ACADEMIA FAMILIARUM
Zavod za vzgojo, izobraževanje in kulturne dejavnosti z elementi pedagogike skupnosti
Pojdi na vsebino

Družinska romanja 2019/20

Arhiv > Družinska romanja
Romanje na grob patra Pija v San Giovanni Rotondo
DRUŽINE IZ STARE LOKE SO ROMALE K PATRU PIJU ( fotoutrinek)
V času šolskih počitnic so družine iz Stare Loke, zbrane v neprofitnem zavodu Družinska akademija, ki so se jim pridružile tudi družine iz drugih krajev, romale na grob patra Pija v San Giovanni Rotondo. Romanja se je udeležilo 105 družinskih članov, od tega 65 otrok od pol leta starosti naprej iz 22 družin. Romanje sta pod geslom Boj je Gospodov duhovno pripravila in vodila župnik Branko Potočnik in kapucin br. Jaro Knežević, skupaj s 7 animatorji, ki so skrbeli za pestre aktivnosti mlajših otrok. V imenu Družinske akademije sta  bili glavni organizatorki romanja Andreja Megušar in Urška Florjančič. Romanje je bilo duhovno in doživljajsko zelo bogato, saj so romarji obiskali več pomembnih romarskih krajev in grobove več svetnikov sv. Antona Padovanskega in br. Leopolda Mandiča v Padovi, Marijino svetišče v Loretu, svetišče nadangela Mihaela v Monte Santangelu, grob in mogočno novo svetišče br. Pija v San Giovanni Rotondu, ki je opremljeno z mozaiki p. Marka Rupnika, grob sv. Miklavža v Bariju in na koncu še svetišče evharističnega čudeža v Lancianu. Posebna milost je bila, da so na večini teh krajev lahko darovali sveto mašo v priprošnjo Jezusu, Mariji in svetnikom za vse romarje, za vse družine, za vse kristjane. Kljub velikemu številu otrok je romanje potekalo zelo umirjeno, brez zapletov, v splošno zadovoljstvo in blagoslov vseh romarjev.

ROMANJE DRUŽIN po poti p. ROMUALDA, p. MANDIĆA in p. PIJA - »BOJ JE GOSPODOV«
V letu 2019 se z Družinsko akademijo pripravljamo na romanje družin po poti p. ROMUALDA, p. MANDIĆA in p. PIJA z naslovom »BOJ JE GOSPODOV«. V času od 26. do 30. oktobra 2019 bomo obiskali kraje v sosednji Italiji, povezane z Devico Marijo, sv. nadangelom Mihaelom in brati kapucini: Loreto, Monte San Angelo, San Giovanni Rotondo, Bari, Lanciano, Padova. Duhovno nas bosta spremljala in vodila br. Jaro Knežević in župnik iz Reteč Branko Potočnik.

V času priprave na romanje smo obiskali Vipavski Križ – možje in fantje so se na pot, dolgo nekaj več kot 70 km, pogumno odpravili s kolesi, ostali člani družin pa smo se jim pridružili drugi dan s kratko peš različico od Ceste ob vinogradih do vzpetine nad Vipavsko dolino.

Kratek zapis o premagovanju ovir na poti s kolesom je pripravil devetošolec Leon Oblak. ( fotoutrinek)
Nazaj na vsebino