Prostovoljstvo - Družinska akademija - Academia familiarum

DRUŽINSKA AKADEMIJA - ACADEMIA FAMILIARUM
Zavod za vzgojo, izobraževanje in kulturne dejavnosti z elementi pedagogike skupnosti
Pojdi na vsebino

Prostovoljstvo

Dejavnosti

Prostovoljstvo pri Družinski akademiji!

Oseba, ki se odloči za prostovoljstvo v Zavodu Družinska akademija – Academia Familiarum, se odloči, da bo v prostem času delala po svojih močeh in sposobnostih za širjenje kulture dajanja, za prosocialno vzgojo (ki brez pričakovanja zunanjega povračila daje prednost drugim osebam, skupinam ali družbenim ciljem), vzgojo k težkemu (ki pomaga presegati samega sebe in lastne omejenosti). Zaveda se, da se na svetu bije boj med dobrim in zlim in razume, kako pomemben je vsak najmanjši prispevek k izgradnji boljšega, bolj pravičnega sveta.

Vse to so koraki, ki nas vodijo k pristnim medčloveškim odnosom. A te odnose zmoremo le v luči prave ljubezni, KO SPREJEMAMO SEBE IN DRUGEGA KOT DAR.  Chiara Lubich je na univerzalen, za vse znanosti veljaven način definirala, da je Ljubezen biti, obstajati. »Mi smo, če smo ljubezen.

Vabimo vas, da se nam pridružite.
 
T: +386 (0)31 261 813


Sodelovanje v projektih je prostovoljno in se prostovoljci za vsak projekt posebej odločijo, če želijo sodelovati.
Naloge se po potrebi določijo tudi individualno. Vsak se lahko kadarkoli in iz kateregakoli razloga odloči, da prekine sodelovanje z Družinsko akademijo.
 
Prava izbira prostovoljskega dela je pomembna za zadovoljstvo vseh: vas kot prostovoljca, za našo skupnost in za konkretnega prejemnika pomoči.

Nazaj na vsebino